Sociala medier

Facebook. Twitter, Instagram, LinkedIn, Google+ och många fler tjänster som finns på nätet där företag interagerar med kunder och visar upp sig, blir allt viktigare – men det gäller att sköta sina kort rätt för annars kan det få motsatt effekt.

Facebook, men nästan en miljard anhängare, och Instagram som om man tittar på statistik ser man att Instagram ökar snabbare än vad Facebook gör. Det verkar som om sociala medier styr medielandskapet och att om vi inte sköter våra kort rätt får det en negativ effekt. Det räcker inte med att du som företag har en ”gilla” knapp som syns på annonsen och tror att alla som läser ska gå in och gilla. Det fungerar inte så. De som gillar gör det antingen genom att de får något, eller att det klär dem att visa att de gillar ett visst typ av företag eller sida: man visar upp vem man är.

Nystartat företag 

Som nystartat företag gäller det att ha en stabil grund och veta vart du vill och hur du vill framstå. Även ha en plan för sociala medier:

  • Varför ska människor gilla ditt företag på Facebook? Vad får de ut av det?
  • Uppdaterar ni om spännande händelser, event eller har kampanjer som endast visas för följare?
  • Finns informationen om er som företag endast att tillgå på sociala medier?
  • Vad skulle hända om ni inte fanns på Facebook, Twitter eller Instagram?

Att starta upp ett företag är inte det enklaste. Det handlar om att ha en stor övertygelse men även att ha en plånbok som alltid är tjock. Vilket inte alltid är fallet. Om du redan belånat huset och tömt madrassen finns det andra vägar innan att ta ett sms-lån med hög ränta. Det finns andra lån, inte riktigt som snabblån, som du kan låna av snabbt och där säkerheten är större.  Genom att investera in en bra Facebook-kampanj eller en bra strategi för sociala medier kommer du få tillbaka dina pengar – med råge. Det handlar om att vara smart och att veta vad man vill och hur man ska lyckas ta sig dit. Då är vägen inte snårig och svår, utan utmanande och spännande. Kom dock ihåg att det finns inget som heter gratis, även om det är gratis att använda tjänsterna så betalar vi med information – Vår information.